T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Mamak Fen Lisesi

Mamak Fen Lisesi

Telefon
03125573825
Belgegeçer
0
WEB
https://mamakfenlisesi.meb.k12.tr
Adres
GENERAL ZEKİ DOĞAN MAH. İMAM ALİM SULTAN CAD. 77 SOKAK MAMAK FEN LİSESİ MAMAK / ANKARA
Vizyon
Öğrencilerimize bilimsel çalışma alanları ve iş hayatlarında ihtiyaç duyacakları dil becerilerini kazandırarak ülkemizin en çok tercih edilme sürekliliğine sahip, mezunu olmaktan gurur duyulan fen lisesi olmak. Eğitimin her alanına yayılmış başarılarıyla yetinmeyip bunları daha da ileriye götürmeyi hedefleyen, özgün düşünebilen, bilimsel araştırmalar ve büyük yatırımlarda kendine yer bulabilecek, inovasyona açık bireyler yetiştirmek. Kendisi ve özdeğerleriyle barışık, bilimde, sanatta, teknolojide ortaya koyduğu proje ve çalışmalarla ülkemizi daha ileriye taşıma misyonunu sürekli canlı tutan bir okul olmak.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, gücünü köklü tarihinden ve geleneklerinden alan, Türk toplumunun kültürel değerlerini özümsemiş, vatanına içten bağlı, evrensel değerlerle bütünleşmiş, toplumuna örnek olabilecek nitelikte insanlar yetiştiren,eğitim altyapısı ve fiziki koşulları üst düzeyde, öğrencilerin eğitimin her alanında yeteneklerini sonuna kadar geliştirebildikleri, sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki başarılarıyla Türkiye´de ve dünyada adından söz ettiren, ortak hedeflere kilitlenmiş, donanımlı eğitim kadrosuna sahip, Türkiye´nin sayılı okulları arasında gösterilen eğitim ve öğretim kurumuyuz.
Başarılar
Okulumuz 2022-2023 eğitim öğretim yılında açılmış olup henüz mezun öğrencisi bulunmamaktadır.
Öğretmen :12
Öğrenci :246
Derslik :24
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :4
Fizik Laboratuvarı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1000
Öğretim Şekli :
Saatler
Isınma
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İngilizce - Almanca
Ulaşım
297 Numaralı Otobüs Hattının son durağı okulumuzun tam önündedir. Okulumuza Kızılay´dan 297 Özel Halk Otobüsü, 383-382 numaraları EGO otobüsleri; Ulus´tan 375-373 EGO otobüsleri ile ulaşım sağlanabilir. Ayrıca Dikimevi´nden geçen Akdere dolmuşları ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Okulumuz Kuvayi Milliye Ortaokulu´nun hemen üstündedir. Okulumuza Kızılay´dan 297 Özel Halk Otobüsü, 383-382 numaraları EGO otobüsleri; Ulus´tan 375-373 EGO otobüsleri ile ulaşım sağlanabilir. Ayrıca Dikimevi´nden geçen Akdere dolmuşları ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl Merkezine 5 km İlçe Merkezine 2 km uzaklıktayız.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır